Jobba på Palma de Mallorca

Lediga jobb på Palma de Mallorca

    There are currently no vacancies.

Jobba på Palma de Mallorca

Många som drömmer om att jobba utomlands har visionen om en vardag omgiven av medelhavskultur och betydligt fler soltimmar än hemma i Sverige. Denna vardag hittar du när du väljer att jobba på Palma de Mallorca. Med över 300 soltimmar om året är det inte undra på att många väljer att flytta för att jobba på Palma de Mallorca. Att stämpla ut från jobbet och gå direkt ner till den kritvita stranden med det kristallklara vattnet är en lyx få förunnat. Men inte för dig som väljer att jobba på Palma de Mallorca, för dig blir denna procedur helt enkelt din vardag.

Palma de Mallorca har länge lockat den svenska befolkningen och är lite av ett favoritresmål hos svenskar. Men det är inte bara svenskar som attraheras av Mallorcas underbara charm. Hit kommer personer från olika delar av världen antingen för att njuta av en oförglömlig semester eller för att, precis som du, ta steget till en ny vardag i paradiset och söka jobb på Palma de Mallorca.

Jobb på Palma de Mallorca

Det finns gott om jobbmöjligheter för den som valt att flytta för att jobba på Palma de Mallorca. Du kan antingen börja söka jobb redan innan din flytt via nätet eller söka när du väl är på plats. Några av de mest populära jobben för just svenskar är jobb inom kundtjänst eller sälj på svenska företag. Många stora svenska företag har nämligen valt att stationera just sin kundtjänst- eller säljavdelningen  här. Och du finner en del olika alternativ när du ska jobba på Palma de Mallorca. Det betyder att även fast du bor och jobbar på Palma de Mallorca så arbetar du fortfarande mot den svenska arbetsmarknaden. Du behöver således inte kunna språket i landet om du väljer att jobba på ett svenskt företag.

Fördelar med ett kundtjänst- eller säljjobb när du ska jobba på Palma de Mallorca är att du oftast inte behöver någon tidigare arbetserfarenhet. Här brukar man istället bli erbjuden den utbildning som krävs på plats av företaget. På utbildningen går man igenom allt man behöver lära sig för att jobba på just den avdelningen.
Detta är mycket uppskattat hos nytagna studenter som kanske inte hunnit utöva tidigare arbetslivserfarenhet.

Fler jobbmöjligheter

Eftersom det finns gott om turister här så finns det även gott om resebolag. Resebolagen letar ständigt efter nya medarbetare som kan ge deras resenärer en grym upplevelse.
Om du ska jobba på Palma de Mallorca som reseledare kommer dina uppgifter att variera. Men din främsta uppgift är att ta hand om gästerna och se till att det får en så bra upplevelse som möjligt.
Uppgifterna kan variera mellan allt från att möta upp gästerna på flygplatsen för att hjälpa dem till rätt buss eller hotell. Eller hålla i möten där du tillgodoser gästerna med matnyttig information. Det kan även vara att man följer med på anordnade utflykter och mycket annat.

Det är inte bara svenska företag som valt att ha sin verksamhet här. Många väljer att jobba på Palma de Mallorca inom den internationella marknaden. Här finner du många internationella företag som gärna anställer just svenskar. Dels för att svenskar är allmänt kända för att tala god engelska men också för att ha hög arbetsmoral.

Det finns med andra ord gott om jobbmöjligheter för dig som väljer att ta steget till att jobba på Palma de Mallorca.

Här hittar du våra tillgängliga jobb utomlands!

Flytta för att jobba på Palma de Mallorca

När du ska flytta för att jobba på Palma de Mallorca kan det vara bra att förbereda det du kan hemifrån. Ska du vara borta en längre tid kan det vara dags att redan nu kolla upp hur du ska göra med ditt nuvarande boende. Kanske har du ett boende du måste säga upp eller hyra ut under den perioden du förväntas vara borta. Har du möbler eller andra personliga tillhörigheter kan det vara bra att kolla efter lösningar på förvaring av dessa. Många brukar även börja sälja av de saker som de inte vill behålla och i samband med flytten göra en ordentlig utrensning.

Se även till så att viktiga dokument såsom pass, bankkort, EU-kort och dylikt är uppdaterade och inte utgångna eller på väg att gå ut när du ska flytta för att jobba på Palma de Mallorca.

Som svensk och EU-medborgare har du en fördel när du ska jobba på Palma de Mallorca. Du behöver nämligen inte ansöka om uppehållstillstånd eller visum för att få stanna i landet.
Planerar du däremot att jobba på Palma de Mallorca längre än i tre månader behöver du ansöka om ett så kallt NIE-nummer (Número de Identificación de Extranjero). Det är ett typ av spanskt personnummer och du behöver detta föra att till exempel öppna ett spanskt bankkonto, hyra lägenhet en längre tid eller annat som är viktigt när man ska jobba på Palma de Mallorca.

Ansökan

Processen för att ansöka om NIE-nummer brukar gå till på spanska. Känner man sig inte hundra på det spanska språket brukar många företag  hjälpa till med detta. Alternativt kan man hyra en tolk som är med dig under hela processen.
Vill du däremot göra det på svenska kan du göra det hos spanska ambassaden i Sverige. Det här tillvägagångssättet brukar dock ta längre tid men fördelen är att den är helt på svenska.

Vanligast är däremot att ansöka om NIE-nummer på plats på Palma de Mallorca då detta brukar gå snabbare. Då behöver du boka ett möte antingen hos “la Policia Nacional” eller hos “Oficinas de Extranjería”, du kan boka ditt möte här. Till mötet tar du sedan med dig mötesbekräftelsen och giltig identifikation såsom ditt pass. Med dig behöver du även ha ett anställningskontrakt och detta måste vara skrivet på spanska (din arbetsgivare hjälper dig med detta) samt en ifylld ansökningsblankett.

Du kommer på mötet få en inbetalningsblankett som du direkt behöver gå med till en bank. På banken kommer du betala vad det kostar för ett NIE-nummer samt få ett kvitto för betalningen. Du behöver sedan ta med dig kvittot tillbaka till Policia National eller Oficinas de Extranjería och visa upp detta. När detta är gjort kommer du tillhandahålla ditt NIE-nummer. NIE-numret är sedan giltigt livet ut så du behöver inte genomgång samma process mer än en gång. 

Bankkonto

Efter att du fått ditt NIE-nummer rekommendera vi att du öppnar ett spanskt bankkonto där du kommer få in din lön. Du väljer själv vilken av de spanska banker du vill ha och bokar sedan in ett möte med banken. Du kan även gå direkt till banken utan ett bokat möte. Då är det bra att gå på förmiddagen för att undvika långa köer. Till banken tar du sedan med dig ditt NIE-nummer, ditt pass samt ditt anställningskontrakt.

Bo på Palma de Mallorca

När du ska jobba på Palma de Mallorca behöver du även någonstans att bo. För att hitta boende kan du gå tillväga på lite olika sätt. Du kan antingen gå via nätet och söka boende på olika sidor. Några populära sidor för detta är IdealistaBadi eller Fotocasa.

Ett annat tips är att gå med i olika facebook-grupper som har koppling till just Palma de Mallorca. Här kommer du inte bara kunna hitta uthyrning av boenden utan även kunna ta del av tips och råd av andra som redan valt att jobba på Palma de Mallorca.

Du kan även välja att gå via en mäklare. Går du via en mäklare så berättar du exakt vad du är ute efter för typ av boende samt vad du är beredd att betala så hittar mäklaren det bästa alternativet för dig. Dock måste du vara beredd på att de flesta mäklare tar ut en extra avgift en så kallad agency fee.

Det finns olika typer av boende när du ska jobba på Palma de Mallorca. Du kan självklart välja att hyra ett boende på egen hand. Men många väljer att istället gå ihop ett par stycken och tillsammans hyra ett boende. Alternativt att man hyr ett rum i kollektiv. Fördelar med gemensamt boende eller att hyra ett rum är att man då delar på boendekostnaderna men också att man lär känna nya spännande personer och kontakter.

En del arbetsgivare hjälper till med boende för sina anställda, det vara alltifrån att de har boenden att rekommendera till att boendet ingår i lönen. Kolla med din blivande arbetsgivare vad som ingår för just dig.

Avgifter

Kom ihåg att beroende på om du hyr en lägenhet eller ett rum så brukar hyresvärden ta ut en deposition. Denna brukar ligga på ca 1-2 månadshyror. Då får sedan tillbaka depositionen när du väljer att flytta ut, förutsatt att du lämnar boendet i gott skick.

Något annat som kan vara bra att ha med i beräkning är att de flesta boenden har kallhyra. Det betyder att avgifter för el, vatten och gas kan tillkomma utöver summan som hyran är på. Ta således reda på vad som gäller för just ditt boende innan du skriver på något kontrakt.

Vi föreslår att man letar boende på plats så att man kan besöka boendet innan man skriver på eller betalar något. För att på så vis försäkra sig om att boendet är som utlovat.

Jobba på Palma de Mallorca

Sjukvård

Om olyckan skulle vara framme när du ska jobba på Palma de Mallorca, kommer du kunna använda dig av ditt blå European Health Insurance Card från Försäkringskassan. Med hjälp av detta kortet har du rätt till gratis sjukvård då vi är medlemmar i EU.

Ska du dock stanna i landet längre än 3 månader behöver du skriva in dig i kommunen du bor i, så kallat “Empadronamiento”. Sedan måste du ansöka om ett “Número de Seguridad Social”. Detta är ett försäkringsnummer som gör att du får tillgång till spansk sjukvård. Du kan ansöka om ett Seguridad Social på närmaste TGSS (Tesoreria General de la Seguridad Social). Till mötet behöver du ha med legitimation samt anställningsbevis.

När du tillhandahållit ditt Social seguridad ska du skriva in dig på en vårdcentral, en “Centro de Salud”. Du går det hos din lokala vårdcentral och du tillhör automatiskt den vårdcentral som ligger i området du bor i. Du kommer sedan bli tilldelad en läkare samt få ett sjukkort. 

Ditt spanska försäkringskort håller livet ut så du behöver bara få igenom processen en gång. Skulle du däremot byta område som du bor i behöver du således också byta vårdcentral till den som numer är närmast där du bor.

Språk

Då Palma de  Mallorca tillhör Spanien är det spanska man talar här. Men det är inget måste att kunna spanska för att jobba på Palma de  Mallorca. Det kan till exempel vara att man jobbar på ett svenskt eller internationellt företag. Då kommer du att prata antingen svenska eller engelska på jobbet. 

Eftersom Palma de Mallorca är en stor destination även för turister så talar de flesta här även god engelska. Vilket du kommer märka när du ska jobba på Palma de Mallorca.

Däremot skadar det inte att kunna lite spanska. Vissa har kanske till och med läst spanska i skolan och kan därmed grunderna i språket. Detta kommer du komma långt på. Har man däremot inte läst spanska kan det vara en fördel att passa på nu. Det finns många olika sätt att lära sig det nya språket. Du kan antingen använda dig av språk-appar eller varför inte ett språkcafe. Det finns också många som gärna kör utbyte. Att du lär personen svenska eller engelska mot att denne lär dig spansk. Detta är en ypperlig chans att lära känna nya vänner och nya kulturer.

Lär du dig spanska när du ska jobba på Palma de  Mallorca kommer du komma långt även utanför Mallorcas gränser. Spanskan är nämligen det näst mest talade språket i världen och ca 470 miljoner människor talar språket. 

Med andra ord kommer du långt även om du inte kan spanska när du ska jobba på Palma de  Mallorca. Men det är också en perfekt chans att lära sig ett nytt språk som talas världen över och som du kommer ha mycket nytta av i framtiden.

Att hitta på

Med sin medelhavskultur och otroliga charm är det svårt att inte falla för Palma de Mallorca.
Det finns massor att hitta på för dig som ska jobba på Palma de Mallorca. Ön har ett stort utbud att erbjuda när det kommer till upplevelser och utflykter. Trots att ön är relativt liten finns det många trendiga restauranger, barer och nattklubbar att besöka. Du kommer inte sitta sysslolös när du ska jobba på Palma de Mallorca.

Är du lite av en våghals får du inte missa att testa på Klipphoppning. Du kan välja om du vill utföra aktiviteten privat eller i mindre grupp. Är det första gången du ska testa på detta rekommenderar vi att du gör det med en instruktör. Du kommer då att bli medtagen till de mest fantastiska klippor och även få instruktioner på hur du hoppas på säkraste sättet. När instruktören känner att du fått in rätt teknik kommer du få testa på att hoppa från högre höjder. Många som jobbar på Palma de Mallorca säger att du inte levt förrän du testat på denna våghalsiga aktivitet.

Grottor och berg

Är höjder inte din grej ska du istället testa på Sea Caving. Här kommer du utforska de mest sagolika grottorna fyllda med kristallklart vatten. En perfekt aktivitet att svalka sig när man ska jobba på Palma de Mallorca. Ta dig till Cova de Coloms. Detta är en grotta som du första simmar in i för att sedan komma till nya gångar och grottor som leder dig till de underjordiska sjöarna. Många delar av grottan är breda men du kommer även få krypa genom lite mer trånga tunnlar.
Denna upplevelse är som tagen från en saga och något du sent kommer att glömma när du ska jobba på Palma de Mallorca.

Som du förstått så är naturen på Palma de Mallorca bortom alla gränser när det kommer till skönhet. Ett bra sätt att uppleva Mallorcas vackra natur är genom vandring. När du ska jobba på Palma de Mallorca kommer du hitta många olika vandringsleder. Vandringsleder som passar för nybörjare men även för lite mer avancerad vandring med bergsklättring för den som vill utmana sig. Bergskedjan på Palma de Mallorca bjuder nämligen på hela 10 bergstoppar som sträcker sig över 1000 meter. Vare sig du vill ta en härlig promenad medan du upplever enastående natur eller om du vill utmana din kropp med klättring, så har Palma de Mallorca något för dig. 

Lata dagar på de kilometerlånga stränderna hör nästan till vardagen för de som ska jobba på Palma de Mallorca. Men vill man utforska vad som gömmer sig i det svalkande blå är snorkling något vi rekommenderar starkt. Ta dig till de mindre vikarna och bli ett med de färgstarka liven som bor under ytan.

Mat och dryck

Något annat ön har att erbjuda är dess otroliga marknader. På marknaderna kan du strosa omkring bland färska kryddor, färskt kött och fisk, nyskördade grönsaker och frukter av högsta kvalitet. För dig som ska jobba på Palma de Mallorca är detta ditt nav när det kommer till råvaror. Utbudet är stort och atmosfären är oslagbar. Med små restauranger som erbjuder maträtter gjorda på de lokala råvarorna kan du även ta dig hit på en lunch eller middag och avnjuta god mat och dryck.

Palma de Mallorca har en hel del historiska byggnader som du måste passa på att besöka när du ska jobba på Palma de Mallorca. Runt om på ön finner du många ståtliga byggnader med unik historia bakom sig. Promenerar genom gamla stan och där husen är byggda runt uteplatser som är kända i Europa. Besök kyrkor, borgar, slott och palats och symboliska byggnader som Stadshuset och Katedralen.

Jobb på Palma de Mallorca