Jobba i Dubai

Lediga jobb i Dubai

    There are currently no vacancies.

Jobba i Dubai

Vem har inte drömt om att bo och jobba i Dubai? Med sina flådiga byggnader, kritvita stränder, lyx och glamour i överflöd så är Dubai en stad i världsklass. 

Vare sig du vill uppleva utsikten från världens högsta byggnad, Burj Khalifa. Strosa längst stranden vid Jumeirah Beach. Ta en tur ut i öknen eller fylla din mun med innovativa smaker från någon av Michelin-restaurangerna så kommer Dubai aldrig att göra dig besviken. 

Dubai är en av de sju emiraten i Förenade Arabemiraten, som är beläget utmed Persiska vikens kust, med Abu Dhabi i väster och söder samt emiraten Sharjah och Oman nordost respektive sydost. 

 

För dig som vill bo och jobba i Dubai finns det oändliga möjligheter, allt från att arbeta med event och hotell till alla möjliga områden inom turism, då detta är en stor del av Dubais BNP. Här finns över 150 olika nationaliteter och Dubai räknas även som en världsstad.

Världens största flygbolag finns här, Emirates, som erbjuder många olika jobbmöjligheter. Det finns också ett stort utbud av yrken inom både vård och skönhet. Med andra ord är du som mångspråkig eftertraktad på flera olika arbetsmarknader.

 

Vill du däremot jobba på ditt modersmål och mot den svenska marknaden finns det även möjlighet till detta då många callcenters är stationerade just här.

 

Eftersom många internationella företag är stationerade här så är arabiska inget måste för att jobba i Dubai och med goda språkkunskaper i till exempel engelska bär du på en attraktiv egenskap på arbetsmarknaden i Dubai. 

 

En annan fördel med att bo och jobba i Dubai är att du inte behöver betala skatt på din arbetade inkomst. Så även om Dubais priser kan vara relativt höga så jämnar det ut sig så du kan leva ett bra liv på en medelinkomst.

Se alla tillgängliga jobb utomlands här

 

Flytta till Dubai

När du kommer till Dubai så får du stanna där i upp till 30 dagar utan att behöva ansöka om visum. 

Till skillnad från Europa så krävs det dock ett arbetsvisum för att jobba i Dubai. Det är något som din arbetsgivare vanligtvis ansöker om åt dig. Längden för visumet kan variera beroende på vilken typ av anställning du har, kolla detta med din arbetsgivare. Du kan även hitta information om vilka dokument du behöver eller hur du gör för att ansöka om visum genom att följa länken här.

 

Bo i Dubai

Prisnivån i Dubai är relativt hög och detsamma gäller när det kommer till boende i Dubai. Det kan vara svårt att ha råd med en egen lägenhet eller eget hus. Ett populärt tips är då att man delar boende ihop med någon annan. Då denna stad lockar många människor världen över till att bo och jobba i Dubai är det ingen svår match att hitta andra i samma situation som gärna delar ett boende.

 

Ett tips kan också vara att man kommer överens med sin arbetsgivare så att boendet ingår i en del av lönen alternativt få hjälp att via dem hitta boende.

 

En annan bra resurs är nätet och dess erbjudande av sociala communities. Här har du ett förslag på en bra sida när det kommer till att leta boende i Dubai. 

 

Som många andra länder kan du även gå med i olika Facebookgrupper. Där får du vägledning och information om lediga boenden i Dubai just nu.

 

Ett tips är att försöka hitta ett boende så nära ditt kontor som möjligt. Då Dubais trafik kan vara ett stort irritationsmoment när alla ska in till jobbet samtidigt på morgonen.

 

Bra områden att bo i är bland annat Jumeirah Lake Towers, JLT eller kring The Marina.

 

Ju längre du stannar i Dubai desto fler kontakter knyter du och dessa kan vara väldigt värdefulla i din process att hitta ett eget boende. 

Jobb i Dubai

Språk

Det officiella språket i Dubai är arabiska. Däremot består majoriteten av befolkningen av utländska arbetare så engelskan är vanligt förekommande överallt. Åker du till exempel tåg så utropas nästkommande station både på arabiska men även på engelska. 

Det bor många från Indien, Pakistan och Bangladesh här liksom västerländska länder som USA och Storbritannien. Dubai är ett hem till över 150 nationaliteter. Det betyder att man talar minst 150 olika språk runt om i staden. 

Med andra ord så kommer du långt vare sig du pratar arabiska eller ej.

 

Däremot hade det varit att rekommendera att man lär sig några användbara hälsningsfraser och andra lätta ord på arabiska. En fin gest som lokalbefolkningen uppskattar.

 

Sjukvård

Sjukvården i Dubai håller relativt hög standard. 

Innan du reser för att bo och jobba i Dubai behöver du se till så att du genomfört lämpliga vaccinationer. Rådfråga alltid din läkare minst 4-8 veckor innan avresa för vilka vaccinationer som behövs.

De vanligaste typerna brukar vara Hepatit A, tyfus, mässling/påssjuka/röda hund (MMR) och stelkramp-difteri. Det rekommenderas även att man tar mot Hepatit B och rabies.

 

Du kan få både allmän och privat sjukvård när du jobbar i Dubai. Det vanligaste är den allmänna sjukvården. För att ta del av den allmänna sjukvården behöver du ett “hälsokort” som en försäkring som täcker sjukvårdskostnader. Du behöver ha med ditt hälsokort vid varje besök. Beroende på vilket avtal ditt försäkringsbolag har med sjukhuset så kan du antingen få betala på sjukhuset och sedan skicka in ditt kvitto till försäkringsbolaget, som i sin tur betalar för din vistelse i efterhand. Alternativt så betalar försäkringsbolaget för ditt besök på plats.

Skickar du däremot in ditt kvitton är det viktigt att du får ett signerat “Claim form” från din läkare då detta behöver sändas med i samband med kvittot.

 

När det kommer till läkemedel i Dubai så har myndigheterna i Förenta Arabemiraten väldigt strikta regler. Du måste alltid se till att kunna visa upp recept på dina läkemedel, detta då man kan riskera fängelsestraff vid överträdelse, det gäller även receptfria läkemedel. Det är alltid bra att behålla originalförpackningen av medicinen då det här annars kan komma att ifrågasättas.

 

Som mycket annat i Dubai så försöker man ständigt bräcka standarden världen över även inom sjukvård. Planen är att man ska kunna erbjuda det bästa i Dubai så att människor från andra länder väljer att ta sig hit för att vårdas. Speciellt när det gäller allvarligare sjukdomar och specialistområden.  

 

Historia

 

Från öknen till lyxliv.

 

Det finns bevis på att vandringsmän bodde här redan 3000 år fVt. Då levde de på fiske och på att sälja pärlor som funnes på havets botten. 

 

Det var inte förrän så sent som på 1800-talet staden vi idag kallar Dubai kom till. Staden var då inte helt utvecklad utan livnärde sig på Abu Dhabi som var långt mer framskriden.

År 1912 kom Sheikh Saeed bin Maktoum bin Hasher Al Maktoum till makten. Sheikhen kom att leda folket i Dubai under en längre period och kallas än i dag som Dubais fader.

 

På grund av Dubais geografiska läge livnärde sig staden under första hälften av 1900-talet på sina exporter av pärlor och handel. Detta gav Dubai en stor ekonomisk fördel. 

Trots dess stabila intäkter så blev även Dubai lidande av depressionen och andra världskriget. Pälsindustrin fick därmed ett abrupt slut och staden led av ett par tuffa decennier.

 

Men så på slutet av 1900-talet upptäckte man det som har möjliggjort Dubais livsstil idag, nämligen oljan. Det är tack vare denna upptäckt som Dubai kunde gå från en okänd fiskeby till världsmetropol.

 

Under slutet av 90-talet och början på 2000-talet började man testa hur långt man kunde pressa människans kapacitet till att utforska arkitektur och teknik. 

Idag kommer folk från hela världen till Dubai för att bevittna dessa fascinerande byggnadsverk och utveckling. Dubai är staden som reste sig från uråldrig öken till det extraordinär navet för både handel och turism.

 

Att hitta på

Den som varit i Dubai vet att staden har mycket att bjuda på och att det inte finns något som heter “lagom” här. Det kanske är just därför som det är på detta stället du finner både världens högsta byggnad likväl världens största shoppingcenter.

 

När du bor och jobbar i Dubai så måste du besöka Burj Khalifa. Detta är alltså världens högsta skyskrapa och med sina 163 våningar sträcker sig Burj Khalifa 828 meter över staden. Så lider du inte av svindel är en vistelse på observationsdäcket helt klart ett måste, i alla fall en gång i livet.

 

Känner du att 163 våningar är en aning mycket så kan du istället besöka de fyra våningar stora Dubai Mall. Detta är världens största shoppingcenter. Här kan du inte bara shoppa i timtal utan du kan även åka skridskor på deras egna isbana. Bevittna ett enormt saltvatten-akvarium med mängder av fiskar i alla storlekar. Eller varför inte ta fram din arkeologiska sida och bevittna ett 155 miljoner år gammalt skelett. Världens mest bevarade dinosaurie-skelett står nämligen i Dubai Mall.

 

Ett annat självklart ställe att ta sig till är det segelformade lyxhotellet Burj al Arab. Den kanske mest kända symbolen när man tänker på Dubai. Även om pengarna med viss möjlighet inte räcker till för att spendera en natt här så kan man fortfarande avnjuta snittarna och bakverken i restaurangen. Detta genom att boka Afternoon Tea på ett av världens mest eleganta hotell.

 

Då Dubai från början bara var öknen så kan man förstå att det finns många olika möjligheter till spännande ökensafari här. 

För att inte tala om det vykorts-liknande stränderna som inbjuder till sol och bad i det kristallblå vattnet.

Dubai Creek

Vill du byta lyx och glamour till en något mer genuin upplevelse så bör du ta dig till flodmynningen Dubai Creek. Det är nämligen här som de stora fartyg från Asien och Mellanöstern lossar sina last och du kan uppleva en marknad full av kryddor, råvaror och textilier. Dessa svärmande marknader i Dubai kallas Soukerna. Ett hett tips för dig som vill ta en paus från de moderna modemärkena i gallerian.

Jobba i Dubai